trajectum-college.nl

Mijn Traject

Op het Trajectum College leer je door te doen. Je leert niet alleen uit boeken, maar je past wat je leert in de lessen ook toe in de praktijk! Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je meer leert over geschiedenis, dat kan uit een boek, maar je leert meer door hier actief mee aan de slag te gaan. Zo maak je bij het vak Mijn Traject een gebouw, een kunstwerk en een uitvinding uit de geschiedenis. Zo komt de geschiedenis echt tot leven!

Vanaf de allereerste dag op school krijg je Mijn Traject in klas 1 en 2. Je krijgt dit vak bij ons op school acht uur per week.  Mijn Traject is een vak voor doeners, je werkt niet uit een boek. Maar je gaat echt “iets maken” of “iets ondernemen”.

Tijdens Mijn Traject leer je waar je goed in bent, wat je (nog) niet zo goed kan en wat je leuk vindt. Ook maak je kennis met heel veel soorten werk. Daardoor kun je straks een bewuste keuze maken voor een vervolgopleiding. Je krijgt daarom kennis, vaardigheden en houdingen aangeleerd die je later in elk beroep nodig hebt. Ook leer je tijdens de lessen om goed samen te werken, te communiceren en problemen op te lossen.

Iedere periode krijg je bij dit vak een nieuw thema, voorbeelden hiervan zijn de thema’s Tijd, Identiteit, Mediawijsheid en Heerlijk Eten. Zo leer je bij het thema Heerlijk eten je van alles over eten. Wanneer is eten gezond? Hoeveel suikerklontjes zitten er eigenlijk in een glas chocolademelk? Welk eten is populair in andere landen en waarom is dat zo? Natuurlijk ga je tijdens dit thema ook koken voor jouw klasgenoten. Je leert netjes een tafel te dekken, het eten hygiënisch te bereiden en alles weer netjes schoon te maken en op te ruimen.

Ook maak je tijdens de MTR-uren kennis met nieuwe technologie. In het lab leer je omgaan met 3D-printers, je leert werken met een laser en je leert meer over het bouwen en besturen van robots.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar het vak Mijn Traject? Ga in gesprek met de vakdocent én bekijk de filmpjes hieronder!