trajectum-college.nl

Mens & Natuur

Op het Trajectum College leer je meer over jou en de wereld om je heen. Wil je ook weleens weten waarom de aarde rond is? Of zou je graag willen weten hoe je hart werkt of waarom bijen zo belangrijk zijn voor de wereld? Dit en nog veel meer leer je bij ons op school!

Bij ons op school krijg je in klas 1 en 2 twee vakken die horen bij Mens & Natuur. Je krijgt 2 uur per week het vak Natuur & Techniek (NT), ook krijg je 2 uur in de week het vak Biologie & Verzorging. Natuurlijk leer je uit een boek, maar je leert nog meer door iets met je eigen ogen te zien en te onderzoeken. Je krijgt dus ook praktijklessen in de daarvoor bestemde lokalen, je gaat bijvoorbeeld je eigen handcrème maken. De natuur is natuurlijk al prachtig als je van binnen naar buiten kijkt, maar bij ons staan er ook een aantal buitenlessen op het programma.

In de bovenbouw worden de vakken NaSk (Natuur/Scheikunde) en Biologie keuzevakken. Je krijgt dan 3 uur in de week één van deze vakken en gaat hierin examen doen, zodat je goed voorbereid bent op het MBO. Tijdens de activiteitenweken besteden we extra aandacht aan de praktijk, je zal dan verschillende experimenten en proeven doen in ons scheikundelokaal. Natuurlijk draag je dan een beschermende bril en jas!

Ben je nog nieuwsgieriger geworden? Bekijk dan de foto's van een Natuur & Techniek les hieronder of ga in gesprek met een docent Mens & Natuur!

Foto's van de lessen Mens & Natuur

trajectum-college.nl
030 - 264 61 00
info@trajectum-college.nl