trajectum-college.nl

HAVO op maat

Vorig schooljaar zijn we op Trajectum College gestart met havo-onderwijs op maat. We kijken per leerling welke vakken je op havoniveau aankan. Hiervoor kijken we naar de resultaten, maar ook naar jouw ontwikkelingen op het gebied van praktische vaardigheden en vaardigheden zoals bijvoorbeeld plannen, doorzettingsvermogen en flexibiliteit. Die vakken volg je dan vanaf het eerste leerjaar op havoniveau. Zo dagen we leerlingen uit om het maximale uit zichzelf te halen. En begeleiden we leerlingen met potentie via een maatwerkroute naar een havodiploma. Dit is vooral interessant voor leerlingen met een advies op tl- of tl/havoniveau.

Op Trajectum College vinden we het belangrijk dat we samen ‘leren door te doen’. Dat geldt ook voor de havoleerling. Vandaar dat er naast de theorievakken vijf uur per week Mijn traject (projectmatig onderwijs) in leerjaar 1 en 2 wordt gegeven, waarin vooral de vaardigheden aan bod komen. In dit programma wordt de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk en leer je waarom deze combinatie zo belangrijk is.  

Wil je meer weten over onze havo op maat? Bekijk dan het filmpje hieronder of ga hiernaast in gesprek over de havo op maat!