trajectum-college.nl

Economie

Economie is een vak waar je in het tweede jaar een half les in krijgt zodat je kunt kijken of je het een interessant vak vindt. Als je daarna kiest voor Economie dan krijg je in het derde en het vierde jaar 3 uur per week economie les en ga je ook examen doen in het vak Economie.

Wat is Economie eigenlijk?

Economie is een woord dat komt van de Griekse woorden Oikos en Nomos wat huis en regel betekent. Eigenlijk gaat Economie dus over het huishouden en alles wat er nodig is om ervoor te zorgen dat je later voor jezelf kunt zorgen en niet voor altijd bij je ouders moet blijven wonen!

Bij Economie denken de meeste mensen direct aan geld en dat is ook niet zo raar want vaak gaat het in de economielessen ook over geld.
We gaan in de Economielessen kijken naar wat geld eigenlijk is (een stukje papier met wat getallen erop toch?).
We gaan aan de ene kant bekijken hoe we aan ons geld komen: door te werken, door een uitkering of bijvoorbeeld pensioen. En aan de andere kant kijken we wat we daarna met dat geld kunnen doen: boodschappen kopen, rekeningen betalen, sparen?

Maar Economie gaat over meer dan alleen geld. We gaan ook kijken naar de wereld om ons heen. Hoe zorgen we ervoor dat we de wereld mooi en bewoonbaar houden en hoe zorgen we ervoor dat iedereen het goed heeft en niet alleen wij in de rijke westerse landen.

Als dit je leuke onderwerpen lijken om meer over te leren dan ben je van harte welkom bij de economielessen!

trajectum-college.nl
030 - 264 61 00
info@trajectum-college.nl