trajectum-college.nl

Dienstverlening & producten

VMBO staat voor Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. In klas 3 en 4 volg je een breed praktijkprofiel, dat heet Dienstverlening en Producten (D&P).

Op het Trajectum College werken we met het profiel Dienstverlening & Producten, omdat je dan de meeste kans krijgt om uit te proberen wat bij jou past! Het is moeilijk om te zeggen wat je later wilt worden, als je nog zo jong bent. Met dit vak ga je onderzoeken welke opleiding en wat voor werk je later wilt doen.

In de derde klas maak je kennis met allemaal verschillende praktijkvakken. Van techniek tot het organiseren van een evenement. Van ondernemen en marketing tot vormgeving. Zo leer je wat bij je past, waar je goed in bent en waar je verder mee wilt.

In deze lessen moet je aan de gang alsof je al bij een baas werkt. Je maakt kennis met verschillende werkzaamheden, je leert verantwoordelijk te zijn voor je eigen werk, je leert samenwerken en iets te maken waar je trots op bent!

We vinden het belangrijk dat je bij ons op school leert door te doen. Je maakt een opdracht en je kijkt samen met jouw docent wat er goed is gegaan en wat je nog kunt verbeteren. Je krijgt dan nog geen cijfer, want we willen jou de kans geven om je werk nog beter te maken! Fouten maken mag en je krijgt natuurlijk van ons de kans om van je fouten te leren.

In klas vier krijg je drie keuzevakken. Je kan zelf kiezen wat je zou willen uitproberen. Denk je dat het beroep kapper bij je past? Dat ga je bij ons onderzoeken met het keuzevak Uiterlijke verzorging. Ben je handig met computers en programmeren? Dan is het keuzevak Robotica iets voor jou!

Wil je weten welke keuzevakken we nog meer aanbieden? Kijk dan in het document hieronder!

Heb je nog vragen over D&P, ga in gesprek met een docent. Zij kunnen je alles over dit praktijkvak vertellen!

Foto's van ons technieklokaal